top of page

Atelier de mandale - 12 februarie


Mandala își are originile acum peste 1500 ani. Este o reprezentare străveche a Cosmosului menționată prima dată în Vedele hinduse. A ajuns și în cultura vestică, împrumutată de la budhiști, iar în psihoterapie, CG Jung a fost cel care a dat un sens lucrului cu mandale.

Vă propun să ieșim din tiparele impuse de cărțile de relaxare care ne dau contururi și forme predefinite, și să explorăm mandala interioară a momentului prezent într-un mod liber și fără constrângeri.


În afară de a fi un exercițiu de creativitate și structură, desenul unei mandale realizat într-o anumită stare de (con)centrare ne poate da indicii despre lumea noastră interioară, indicii care sunt uneori greu de observat.


Poate fi inceputul unei călătorii interioare, un stop-cadru al momentului prezent, sau, pur și simplu, un moment de introspecție și relaxare.


Program - 2,5 ore:

  • Scurt istoric al mandalei, sensul si semnificatia mandalei in cultura asiatica

  • Mandala ca metafora a Cosmosului - exterior si interior

  • Intrarea intr-o stare de relaxare si centrare

  • Desenul mandalei proprii

  • Interpretarea mandalei

Materialele de lucru sunt incluse (hartie desen, acuarele, carioci si creioane colorate). Daca doriti sa veniti cu propriile materiale, este in regula. Locurile sunt limitate.

bottom of page