Mandala își are originile acum peste 1500 ani. Este o reprezentare străveche a Cosmosului menționată prima dată în Vedele hinduse. A ajuns și în cultura vestică, împrumutată de la budhiști, iar în psihoterapie, CG Jung a fost cel care a dat un sens lucrului cu mandale.
Vă propun să ieșim din tiparele impuse de cărțile de relaxare care ne dau contururi și forme predefinite, și să explorăm mandala interioară a momentului prezent într-un mod liber și fără constrângeri.
În afară de a fi un exercițiu de creativitate și structură, desenul unei mandale realizat într-o anumită stare de (con)centrare ne poate da indicii despre lumea noastră interioară, indicii care sunt uneori greu de observat.
Poate fi inceputul unei călătorii interioare, un stop-cadru al momentului prezent, sau, pur și simplu, un moment de introspecție și relaxare.
Program - 2,5 ore:
Scurt istoric al mandalei, sensul si semnificatia mandalei in cultura asiatica
Mandala ca metafora a Cosmosului - exterior si interior
Intrarea intr-o stare de relaxare si centrare
Desenul mandalei proprii
Interpretarea mandalei
Materialele de lucru sunt incluse (hartie desen, acuarele, carioci si creioane colorate). Daca doriti sa veniti cu propriile materiale, este in regula. Locurile sunt limitate.