top of page

Hai să ne cunoaștem!

Pentru că o relație nu se construiește singură.

Bună. Sunt Anca Petrescu și m-am născut în 1973 într-o familie monoparentală (tatăl meu fiind undeva, în altă parte), familie călduros completată de bunicii materni.


Mama m-a învățat de mică să mă descurc singură, într-o lume care în anii aceia nu era foarte prietenoasă cu copiii sensibili, creativi și empatici ca mine.

În timp mi-a crescut o carapace groasă de protecție, dar nu am pierdut nici creativitatea și nici empatia. Deși am studiat la un liceu de matematică - fizică, pentru că era cel mai bun din oraș, am știut că eu voi fi tot timpul în contact cu oamenii, fără să știu exact cum. Lucrurile aveau să se dezvolte mai târziu...

 

anca petrescu.jpg
anca petrescu.jpg

Am terminat liceul la doi ani după Revoluție, cu perspectiva că aș putea avea un viitor în zona științelor umaniste (pentru că înainte aș fi fost predestinată ingineriei). Așa am ajuns să fac Facultatea de limbi și literaturi străine (japoneză - engleză), pe parcursul căreia am fost printre primii studenți din România care am primit o bursă de studiu în Japonia pentru un an. Un an transformațional pentru o fată la 21 de ani.


Întorcându-mă înapoi am dezvoltat activitatea profesională în zona de traduceri și interpretariat, stabilizându-mă într-un final în resurse umane. Aici mi-am găsit o parte din "daruri". Cum spunea un fost coleg de muncă, englez: ”You put back the HUMAN in Human Resources” (”Ai pus înapoi ”UMANul” în Resurse Umane”).

La 35 de ani, după 2 divorțuri și multe succese în carieră, ajunsesem să obțin tot ce mi-am dorit material și profesional, dar eram complet nefericită. Eram în colaps emoțional.

Și așa s-a produs declicul. Am început propriul meu proces de psihoterapie, coaching, cursuri de dezvoltare personală, explorări interioare și exterioare... Și sute de ore de formări, iar 8 ani mai târziu am început să lucrez ca psihoterapeut, după ce câțiva ani am fost trainer și coach.

Formări

Formare generală

Facultatea de limbi și literaturi străine (Japoneză-Engleză) (1996)

Master în Managementul Resurselor Umane și Comunicare Managerială (2006)

Professional Coach – Acreditare de la ANC și European Coaching Federation (EuCF) (2013)

Acreditare Formator (2016)
 

Formare în domeniul psihologiei

Facultatea de Psihologie (2015)
Master Practitioner NLP (Programare Neurolingvistică) cu Austrian Training Center for NLP și MindMaster Romania) (2011)
Psihoterapeut neurolingvist autonom acreditat de Colegiul Psihologilor (Cod personal RUP 20217) la ANLPP – Asociația NLP Professional (2017)
Formări în metode sistemice (Constelații sistemice cu Alberto Iturbe, Franz Ruppert, etc.) (2009-2012)
EMDR - Eye Movement Desensitivation and Restructuring cu Peter Schutz (Vienna) (2013)

In formare – Psihologie analitică la ARPA (Asociația Română de Psihologie Analitică) (2021-present)

Membru al comitetului director al Asociației NLP Professional

bottom of page