Îmi cunosc valoarea și
mă simt apreciat(ă)

Psihoterapie

Aici găsești informații relevante despre ce înseamnă psihoterapia în general, Programarea Neurolingvistică în terapie și alte lucruri despre desfășurarea ședințelor.

Bună, despre ce vrei să vorbim azi?

Psihoterapia sau "terapia prin vorbe" este mai mult decât o simplă conversație, chiar dacă începe cu o conversație.
Este procesul din timpul interacțiunii (relației) dintre un psihoterapeut și client cu scopul de a sprijini clientul în a modifica elemente ale experienței sale (emoții, gânduri, comportamente, convingeri) pentru a ieși din zona de suferință înspre a trăi o viață mai sănătoasă, mai împlinită, mai echilibrată.
Cu alte cuvinte, psihoterapia are de-a face cu suferința.
Conform Asociației Americane de Psihoterapie (APA), procesul terapeutic înseamnă un "tratament colaborativ ... dintre un individ și un psiholog" în care "psihologul folosește proceduri validate științific pentru a ajuta oamenii să dezvolte obiceiuri mai sănătoase și mai eficace".

De ce să vii în cabinetul de psihoterapie?

De ce să vii în cabinetul de psihoterapie?

Majoritatea clienților mei au descris în prima ședință simptome cum ar fi:

  • traume
  • stări depresive sau anxioase
  • relații deficitare cu părinții, în cuplu sau în general
  • lipsă de încredere în sine
  • pierderi (inclusiv despărțiri și doliu)
  • lipsă de sens
  • dezechilibru emoțional
  • alte stări de disconfort psiho-somatic

Alți clienți au venit pentru a atinge obiective (nu neapărat specifice), legate de starea lor de bine.

Psihoterapia neurolingvistică (NLPt)

Modalitatea de lucru pe care o folosesc este Psihoterapie neurolingvistică, care se definește ca o modalitate imaginativă de psihoterapie cu o abordare integrativ-cognitivă. În centrul lucrului terapeutic se află orientarea spre un scop (obiectiv), lucrul cu percepțiile sensoriale care se bazează pe o relație cu stări resursă, meta-modelul lingvistic, metafore și relațiile unei persoane. NLPt este de asemenea o modalitate sistemică, ceea ce înseamnă că orice aspect abordat este privit în relație cu celelalte elemente ale sistemelor de care aparține.
NLPt este documentat științific privind eficacitatea sa în lucrul terapeutic. Pentru mai multe detalii, vezi site-ul EANLPT (European Association of NLPt).
NLPt îmi oferă un cadru excelent pentru a adăuga diverse alte tehnici și metode, cum ar metoda sistemică a constelațiilor de familie, și nu numai.

Contactează-mă!

Psihoterapia neurolingvistică
Psihoterapia Cum Lucrez eu?

Cum lucrez eu?

Săptămânal sau la două săptămâni ne întâlnim în cabinet unde abordăm temele noi sau continuăm subiectele de la ședința anterioară.
O ședință durează aproximativ 60 minute și nu mai mult de 75 minute (decât cu rare excepții agreate împreună în prealabil). Ședința anulată cu mai puțin de 24 ore înainte de ora programată se consideră efectuată și se plătește. Întârzierile se consideră parte din timpul alocat ședinței.
Numărul de ședințe necesar pentru o anumită temă diferă de la persoană la persoană și de la temă la temă. Eu personal țin atât la eficiență (clientul să aibă rezultatele dorite) dar și la eficacitate (cu cât mai puține resurse alocate posibil). Însă, ca mai toate aspectele ce țin de lucrul cu psiho-emoționalul, nu există rețete universale (adică, nu e garantat că ieși din depresie în 3 ședințe).
În timpul ședinței voi pune întrebări, te voi invita să vizualizezi sau să faci diverse exerciții (în cabinet sau acasă), cu scopul ghidării spre obiectivele tale (chiar dacă poate nu sunt clare la început). Vom folosi probabil și diverse instrumente disponibile în cabinet.
Dacă ai întrebări suplimentare, contactează-mă!