top of page

Constelații sistemice

Constelațiile sistemice sunt o metodă de intervenție complexă, care mege în profunzime. Mai concret, în Constelații o problemă nu este abordată singular, ci întotdeauna în relație cu celelalte părți ale sistemului de care aparține, examinând în același timp fenomenologia câmpului psihic. Mai concret, nu tratăm „simptomele”, ci ne uităm la întreg contextul pentru a găsi sursa problemei.

 

Noi, ca ființe umane, suntem organizați în sisteme sociale, entități care sunt formate din părți structurate care interacționează și se influențează reciproc, conștient sau inconștient.

 

Scopul unei Constelații este să aducă la suprafață structura naturală și tiparele din sistemele abordate, iar în cazul neregulilor să se vizualizeze re-așezarea sistemului pas cu pas într-un mod natural.

Pentru a găsi o soluție pentru o problemă, ai nevoie să aduci la suprafață, în conștient, ceea ce este exclus, lipsește, ceea ce este în dezordine sistemică și ceea ce este inegal.

 

Esența este ca tu să primești o imagine clară a situației, a poziției tale, a influențelor, acțiunilor și efectelelor acțiunilor tale, și că această imagine reprezintă faptele reale cât de mult posibil. Apoi, când membrii sistemului sunt recunoscuți și istoria este onorată, apare liniștea.

 

Metoda este rezultatul combinării mai multor școli de dezvoltare personală create de Bert Hellinger, psihoterapeut german. El a pus laolaltă elemente din mai multe abordări terapeutice și de dezvoltare: explorarea subconștientului, câmpurile morfogenetice, Programarea Neurolingvistică, tehnici de regresie, culturi și filozofii ancestrale, etc.

Ai fost martor sau ai trecut vreodată prin vreunul din evenimentele de mai jos?

Într-o familie – divorțuri, pierderi de sarcină voite sau spontane, adopții, infertilitate, copii nelegitimi, membrii de familie excluși sau uitați, abuzuri, crime, încarcerări, defăimări, boli grave, situații de război, morți timpurii, sinucideri, accidente, experiențe în apropierea morții, secrete și tabu-uri?

 

Într-o organizație – lipsă de leadership, abuz de putere, îndoctrinare, politici ascunse, coaliții, faliment, preluări și achiziții, închiderea filialelor, conflicte, greve, insubordonări,

rebeliune, sabotaj, concedieri, demisii, fraudă, furt, procese de schimbare, relații secrete sau transferul dinamicii familiale în contextul profesional?

 

Vestea bună este că am putea să facem față tuturor acestor aspecte dacă am fi prezenți și dacă am avea suficiente resurse. Dar cum le putem rezolva dacă ele s-au întâmplat acum câteva generații?

Ce poți lucra într-o constelație?

Orice aspect care te împiedică să-ți coordonezi propria viață personală sau profesională într-un mod eficient și armonios. În egală măsură, te apoate ajuta să ai o organizație sănătoasă, cu echipe care lucrează în armonie. Indiferent că sunt aspecte care se manifestă conștient sau inconștient, trecute sau prezente.

Exemple:

  • Cum se face că nu reușesc să am relații de lungă durată?

  • De ce mă pun pe mine întotdeauna pe ultimul loc?

  • Care e motivul pentru care îmi asum riscuri foarte mari?

  • Ce mă face să-mi asum responsabilități care nu-mi aparțin?

  • Somatizări sau diagnosticuri, etc.

bottom of page