Pot fi în solitudine fără
să mă simt abandonat(ă)

Coaching individual

Obiective, performanță, depășirea propriilor limite interioare, păstrarea succesului: iată câteva din liniile generale de lucru în coaching.

Despre ce este vorba?

Coaching-ul este o metodă de a sprijini schimbarea prin definirea și atingerea obiectivelor de către client. Coaching-ul ca suport pentru organizații este o formă de a ajuta indivizii și organizațiile să își îndeplinească obiectivele cât mai eficient posibil. (Robert Dilts, 2006)
De asemenea, coaching-ul este o relație de colaborare 1 la 1 care susține obținerea rezultatelor dorite. Este creat pentru a crește competența și încrederea, depășind în același timp barierele în îmbunătățirea performanței. Scopul procesului de coaching este să “miște” clientul de unde se află acolo unde dorește să ajungă. Coaching-ul construiește procesul pe abilitățile existente și recadrează situațiile negative, astfel încât clientul să elimine gândirea și comportamentele limitative și să devină o persoană mai performantă exprimându-și la maxim potențialul.
Procesul de coaching se întâmplă în principal în patru etape: Setarea temelor de lucru generale (analiza), setarea obiectivelor (planificarea), lucrul pe obiective (plan de acțiune), follow up (evaluarea rezultatelor, sărbătorirea succeselor).
Durata unui proces de coaching este în general între 3 și 6 luni, dar depinde în ultimă instanță de subiectele pe care le lucrează clientul.

Coaching Individual
Ce face un coach?

Ce face un Coach?

În primul rând, un coach nu este psihoterapeut, consilier, mentor sau consultant. Coach-ul provoacă, ascultă, rămâne obiectiv, oferă suport și încurajare și păstrează confidențialitatea. Un coach te ajută să te focusezi pe prezent și pe viitor. Un coach ajută în definirea obiectivelor, viselor, pasiunii și viziunii. Un coach sprijină identificarea punctelor forte și oportunităților de învățare și dezvoltare, asistă în setarea unor obiective concrete și măsurabile și lucrează cu tine pentru a crea și urmări un plan de acțiune care aduce rezultatele dorite.
Un coach te conduce printr-un proces de auto-descoperire și soluționare a problemelor conform stilului propriu. Și, mai mult ca orice, un coach te scoate din zona de confort pentru a te întinde spre atingerea obiectivelor pentru care ești responsabil.

Cum alegi un coach?


Cu cine a lucrat? Cum s-a simțit în relație cu acel Coach fostul sau actualul client?
Ce metodă practică? Știe să explice coerent și clar cum lucrează? Poate da exemple concrete (fără nume, desigur) din situațiile de lucru?
Are măcar cunoștințe vagi despre tema/ aria/ business-ul pe care vrei să faci coaching?
Și, cel mai important, cum te simți în relație cu potențialul tău coach? Te simți confortabil? Poți vorbi despre lucruri delicate? Te simți ascultat/ă, însoțit/ă în călătoria ta? Te simți încrezător/oare în tine în prezența lui/ei?
Dacă răspunsurile la aceste întrebări sunt satisfăcătoare pentru tine, atunci ți-ai găsit un Coach!

Cum alegi un coach?
Coaching individual

Cât de pregătit/ă ești pentru coaching?


Oricine dorește să aibă succes poate apela la un coach. Oamenii cunoscuți pentru rezultatele lor deosebite în domeniile lor au de obicei o persoană care îi provoacă și îi ghidează.
Clientul care obține cel mai mult din coaching are mintea deschisă, este dornic de schimbare și primește feedback. Este statornic în a-și urmări obiectivele, comunică deschis și sincer și acceptă responsabilitatea personală pentru propria viață.
Pentru a vedea în ce măsură sunteți pregătiți pentru coaching, descărcați acest test.
Contactează-mă pentru o primă sesiune!