Manifest creativitate
de câte ori am ocazia

Constelații Sistemice

Uneori oamenii nu reușesc să aibă succes, să fie împliniți sau fericiți în viață. Atât în viața personală, cât și în cea profesională. Nu contează cât de mult încearcă, pur și simplu nu le iese ce-și propun. Pare că nu au controlul asupra propriei stări și nu pot atinge ceea ce-și propun oricât ar încerca. Mereu și mereu pare că se complac în aceleași tipare ineficiente care conduc spre aceleași rezultate nedorite: relații cu probleme sau chiar distruse, acțiuni auto-distructive, situații dureroase care se repetă, falimente repetate și alte probleme.

Ați fost martori sau ați trecut vreodată prin vreunul din evenimentele de mai jos?

Într-o familie – divorțuri, pierderi de sarcină voite sau spontane, adopții, infertilitate, copii nelegitimi, membrii de familie excluși sau uitați, abuzuri, crime, încarcerări, defăimări, boli grave, situații de război, morți timpurii, sinucideri, accidente, experiențe în apropierea morții, secrete și tabu-uri.

Într-o organizație – lipsă de lidership, abuz de putere, îndoctrinare, politici ascunse, coaliții, faliment, preluări și achiziții, închiderea filialelor, conflicte, greve, insubordonări, rebeliune, sabotaj, concedieri, demisii, fraudă, furt, procese de schimbare, relații secrete sau transferul dinamicii familiale în contextul profesional.

Am putea să facem față tuturor acestor aspecte dacă am fi prezenți și cu suficiente resurse. Dar cum le putem aborda dacă ele s-au întâmplat acum câteva generații? Se pare că unele dintre ele încă ne pot afecta în prezent.

Despre ce este vorba în constelațiile sistemice?

Constelațiile sunt o tehnică de intervenție de natură sistemică. Acest lucru înseamnă că o problemă nu este abordată singular, ci întotdeauna în relație cu celelalte părți ale sistemului de care aparține. Noi suntem organizați în sisteme sociale, entități care sunt formate din părți structurate care interacționează și se influențează reciproc. Conștient sau inconștient.

Scopul unei constelații este să aducă la suprafață structura naturală și tiparele din sistemele abordate, iar în cazul neregulilor să se vizualizeze re-structurarea sistemului pas cu pas într-un mod natural. Esența este ca oamenii să primească o imagine clară a situației, a poziției lor, influențelor, acțiunilor și efectele acțiunilor lor, și că această imagine reprezintă faptele reale cât de mult posibil. Ai putea să te simți ca fiind un tată pentru frații și surorile tale după ce a murit tatăl vostru, dar realitatea este că nu ești tata, de exemplu. Așadar, pe scurt, baza acestei metode este realitatea, iar motorul este acceptarea acestei realități.

Metoda este rezultatul combinării câtorva școli de dezvoltare personală creată de Bert Hellinger, psihoterapeut german. El a pus împreună elemente din mai multe abordări terapeutice și de dezvoltare: explorarea subconștientului, câmpurile morfogenetice, Programarea NeuroLingvistică, tehnici de regresie, culturi și filozofii ancestrale, etc.

Ce se poate lucra ca și caz?

Orice aspect care ne împiedică în a ne administra propria viață eficient, personală sau profesională, sau în a avea o organizație sănătoasă. Indiferent că sunt aspecte care se manifestă conștient sau inconștient, trecute sau prezente. Exemple:

  • Cum se face că nu reușesc să am relații de lungă durată?
  • De ce mă pun pe mine întotdeauna pe ultimul loc?
  • Care e motivul pentru care îmi asum riscuri foarte mari?
  • Ce mă face să-mi asum responsabilități care nu-mi aparțin?
  • Somatizări sau diagnosticuri.
  • etc.

Detalii logistice

Tariful este 400 RON (indiferent dacă se lucrează constelație personală sau nu).
Plata se face prin transfer bancar în contul: RO89INGB0000999908282333, titular Petrescu Anca Cabinet Individual de Psihologie. Participarea la grup este confirmată doar după efectuarea plății. Numărul minim de participanți este 5 (cinci), maxim 12. 
Deoarece se lucrează mult cu corpul, recomandarea mea este de a purta haine comode și încălțăminte de interior.
Locația va fi anunțată în momentul înscrierii.

 


 

Inscriere Atelier