Eu sunt eu și
sunt unic(ă)

Un colț de Schimbă-Lume

Imaginează-ți un loc unde ai dreptul să visezi. Nu numai să ai dreptul, dar să fie o atitudine de exersat și de învățat, visarea. Și apoi, visul să fie împărtășit. Fără judecăți, fără prejudecăți, și cu multă susținere și acceptare. Împărtășit până ce toți cei din jurul tăul înțeleg despre ce e vorba. Și, după ce împărtășești visele, te joci. Cu toată seriozitatea posibilă, te joci. Mișcare, dinamică, echipă, susținere. Și un pic de competiție, dar nu prea multă. Apoi, te pui pe învățat. O învățare experiențială, bazată pe ceea ce alții la rândul lor au trăit și poți să încerci și tu. Destulă teorie, și mai multă practică. Și mult impact. Dar visarea, împărtășirea, joaca și învățarea nu sunt suficiente. Ca să poți schimba cu adevărat lumea, trebuie să relaționezi. Și așa poți construi o comunitate cu totul diferită de ceea ce există în general vorbind în jurul nostru.

Dar numai că după ce ți-am propus acest exercițiu de imaginație, îți spun că acest colț de lume există în realitate. Cele cinci atitudini descrise mai sus (Relating, Learning, Playing, Sharing și Dreaming) sunt exersate la Universitatea Alternativă care în fiecare vară organizează la Plaiul Foii CROS Camp. Un loc unde peste 100 de studenți de la tot felul de alte facultăți vin să experimenteze cum este să schimbi această lume palidă și ștearsă. O generație Y care demonstrează din plin că inițiativa, voluntariatul, pasiunea, suportul reciproc și rezultatele scoase cu multă muncă dar fără stres inutil și forțat sunt la fel de reale ca internetul, social media, comunicarea fără limite și flexibilitatea.

Dacă v-ați gândit vreodată că viitorul nostru este sumbru, că în facultățile din România nu se mai face școală și avem absolvenți ignoranți și aroganți, care vor multe dar nu dau în schimb mai nimic, ei bine, iată contra-argumentul. Vă invit să îi vizitați și să îi cunoașteți. Vi se va umple inima de bucurie cum se pot face atât de multe lucruri excepționale cu resurse minime spre zero. Și dacă puteți, susțineți-i. Eu o fac de 3 ani și nu mă voi opri.