Eu sunt eu și
sunt unic(ă)

Reguli pentru insucces

OK. Ai dat-o-n bară. Și ce dacă? Ți-ai propus marea cu sarea și nu a ieșit. Ei bine, înainte să te arunci în valurile disperării, iată câteva lucruri pe care e musai să le faci:

1. Poți să te lași cuprins de tristețe, dar nu mai mult de o zi. Tristețea are rolul ei, nu poți să o ignori. Și se plimbă ținându-se de mână cu eșecul. Nu fugi de ea, ia-o, ține-o cu tine, îmbrățiseaz-o, dar n-o lăsa să te controleze. Și în aceste momente mai joase înveți lucruri despre tine și despre cum funcționezi. Iar autocunoașterea este de fapt singura putere pe care merită să o ai. Și ca să poți merge mai departe, ai nevoie de acceptarea faptului că, ei bine, s-a întâmplat.

2. Nu da vina pe tine. Nu ești vinovat de nimic. Vina au inventat-o acei oameni care au constatat că îi pot controla pe alții foarte ușor folosindu-se de ea. Ești, în schimb, responsabil. Ai responsabilitatea de a fi făcut lucrurile așa cum le-ai făcut, iar consecința a fost că nu a ieșit cum ai vrut. Probabil au mai fost și alte consecințe la care e bine să te uiți. Acum e momentul să înțelegi cu adevărat lecția consecințelor, pentru că, așa cum orice acțiune generează o reacție, așa și faptele și comportamentele tale generează consecințe (reacția Universului la ceea ce faci).

3. În special nu da vina pe alții. A blama pe altcineva pentru insucces este în primul rând inutil și apoi conduce la victimizare. Demonstrează că nu te simți în controlul propriei persoane și lași pe alții (oameni sau conjuncturi) să te controleze fără să ai puterea de a alege. Ei bine, este fals, iar aruncarea vinei pe alții reprezintă una din cele mai mari și mai neproductive scuze pe care le poți avea. Am avut un client care nu a luat un examen. Mi-a spus că a avut ghinion: conjunctura, situația și examinatorul îi scoseseră în cale exact aspectele pe care le știa mai puțin. S-a enervat, a greșit, s-a certat cu examinatorul. Important este de văzut în momentul în care ai tendința să dai vina pe alții, ce alte tipuri diferite de reacție ai fi putut avea.

4. Orice ți se întâmplă pe lumea aceasta este menit să te învețe o lecție. Ce te învață acest eșec? Caută lecțiile care vin din această situație. Și, de asemenea, caută să vezi ce alte lecții ai nevoie să înveți pentru ca să fii pregătit pentru succes. Clientul meu are nevoie să învețe să își controleze furia înainte de a primi licența pentru care dădea acel examen. Iar eșecul în sine l-a învățat că are nevoie să fie pe fază tot timpul (în situațiile specifice de atunci).

5. Ține aproape un prieten și bucurați-vă împreună. Este cea mai bună cale de a reveni pe o vibrație pozitivă. De acord, nu a ieșit bine, ți-ai asumat responsabilitatea, ai învățat lecțiile, dar nu este cazul să te pedepsești. Sunt multe alte lucruri minunate pe care le ai și le-ai făcut până în acest moment, iar un prieten știe cel mai bine să ți le arate. Sărbătoriți împreună aceste lucruri și faptul că sunteți prieteni și mergi mai departe.

Ce urmează, acum că ai trecut de un insucces? Ei bine, poate e momentul să revizuiești cum îți setezi obiectivele.