Eu sunt eu și
sunt unic(ă)

Dacă respiri...

În filmul său, The Shift – From Ambition to Meaning, Wayne W. Dyer se trezește dimineața pe la 4 și primul lucru pe care-l face când așează tălpile pe pământ este să spună: Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc! Un mulțumesc adresat Divinului pentru lucrul cel mai prețios: propria existență,faptul de a fi. Același lucru îl reia și în cartea sa Fără Scuze! – Năravul din fire are lecuire.

M-am gândit mult la acest Mulțumesc! Când eram mică bunica mă învăța să spun ‘mulțumesc’ de fiecare dată când cineva îmi dădea ceva. Mi se spunea că eram un copil foarte politicos și asta mi-aducea lucruri bune pentru care aveam din nou ocazia să mulțumesc. Oamenilor. Iar timpul a trecut și cearta mea cu Dumnezeu nu m-a lăsat niciodată să Îi mulțumesc Lui pentru nimic. Doar oamenilor.

Am citit acum mulți ani The Secret și nu mi-a spus mare lucru. Nu am înțeles ideea. Era probabil prea devreme pentru mine. Apoi am făcut Gradul I de Reiki și acolo am întâlnit pentru prima dată idealurile Reiki. Unul dintre ele spune: „Doar astăzi, fii plin de gratitudine, respectă-ți părinții, profesorii și strămoșii!” Atunci am simțit diferența.

A fi plin de gratitudine este o stare permanentă, nu punctuală. Este acel mulțumesc pe care-l adresezi Universului sau Divinului sau cum vrei să-i spui pentru simplul fapt că respiri. Am început și eu de câtva timp, ca Wayne Dyer, să mulțumesc în fiecare dimineață. Încep de fiecare dată ziua mult mai fericită. E o fericire interioară care nu se compară cu nimic altceva și care generează lumină și armonie.

Așa că, de fiecare dată când te enervează situația, Universul, oamenii, Dumnezeu, viața sau orice altceva, ia-ți un moment și gândește-te: Când ai mulțumit ultima dată pentru simplul fapt că respiri?